Su Kuyusu

Bir Kuyu Bin Hayat

Bir Kuyu Bin Hayat

Su nimetinin önemini en iyi şekilde idrak eden Müslümanlar "Su gibi aziz ol" diyerek dua ederler. 

-Dünyada 2,1 milyar kişi temiz su imkanından yoksun.

-159 milyon insan su ihtiyacını yüzey sularından karşılıyor.

-Her gün 5 yaşın altındaki 700’den fazla çocuk steril olmayan sudan kaynaklı ishalden yaşamını yitiriyor.

İnsanların en temel hakkı olan sudan mahrum olması, hayatı onlar için en zor kılan unsurlardan biri. Başta Afrika ve Asya bölgeleri olmak üzere birçok  coğrafyada günlük su ihtiyaçlarını için karşılamak için kilometrelerce yol yürümek zorunda insanlar var.

Sizler de kendi adınıza yada yakınlarınızın adına yapacağınız bağışlarla kuraklığın hakim olduğu ve temiz suya ulaşım sıkıntısı çekilen bölgelerde su kuyusu açtırabilir veya su kuyusu projelerine dilediğiniz miktarda destek olabilirsiniz. Bağışta bulunduğunuzda, su kuyusu tabelasında belirlediğiniz isim yer alarak açılış yapılmaktadır. Kuyunun açılış ve yapım aşaması fotoğraf ve videolar ile kayda alınarak bağışçıya ulaştırılmaktadır.

Nasıl  bağış yapabilirim?

Su kuyusu bağışlarınız için hızlı bağış sistemimizi kullanabilirsiniz, veya banka hesaplarımız üzerinden bağış yapabilirsiniz.

*EFT ve Havale yoluyla yapacağınız bağışlarda açıklama kısmına iletişim numarası; hesap ismi kısmına ise "İyilikte Yarışanlar Derneği" yazmayı unutmayınız.

Projenin takibi ve denetimi

Su kuyusu yerinin belirlenmesi, ihtiyaç tespiti ve fizibilite çalışmaları bölgede bulunan gönüllülerimiz ve partner kurumlar tarafından gerçekleştirilmektedir.

Teslim süresi

Projenin türüne göre kuyunun yapım süresi değişiklik göstermektedir. Standart su kuyuları ortalama olarak 3-6 haftada, derin su kuyuları 2-4 ayda ve su şebekesi projeleri 4-7 ayda bitirilmektedir.  

Su kuyusu projesi çeşitleri

Su kuyusu çalışmalarının maliyeti bölgelere ve kuyu türüne göre değişmektedir.

-El pompalı standart su kuyusu

-Derin kuyu

-Su şebekesi

-Islah ve onarım

Standart kuyular temiz su kaynağı sağlamak için ortalama 30-65 metre derinlikli, tercihe göre yalaklı, depolu, elektrik ile çalışan kuyulardır. Derin kuyular, sondaj vurularak açılan, depolu, tercihe göre güneş enerjili, yalaklı ve elektrikli su kuyularıdır. Öte yandan uygun yerlere su kuyusu açılarak bir mahallenin yada bölgenin su hattına bağlanmaktadır. Veyahut mevcut bir su kaynağının uzaktaki ihtiyaç sahibi yerleşimlere ulaştırılabilmesi için su şebekesi projeleri hayata geçirilmektedir.